poniedziałek, 15 października 2012

Kurki w śmietanie

potrzebne składniki :
  • 0,5 kg świeżych kurek
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 2 małe cebulki
  • 25 g masła 
  • mała gałązka rozmarynu i tymianku 
Oczyść i umyj kurki .Smaż na średnim ogniu ok. 10 minut z solą i masłem . Gdy woda z kurek wyparuje dodaj cebulę pokrojoną w kosteczkę i rozmaryn .





 W momencie kiedy grzyby zaczną się przyrumieniać dodaj śmietanę  i przez kilka minut smaż . Na koniec dopraw solą i pieprzem ewentualnie dodając odrobinę tymianku .






2 komentarze:

  1. YUMMY!!!!! :) I'm your new Follower!! I hope you visit my blog sometimes... Thank you! :)
    Kisses from VV!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeeej, aż mi się zachciało jeść... Oczywiście dodaję do obserwowanych :D

    OdpowiedzUsuń