Potrzebne składniki:
Do ciasta:
Do ciasta:
- 200g masła
- 200g mąki
- 200g zmielonych migdałów
- 30g cukru
- 2 żółtka jaj
- świeże truskawki
- 450g serka mascarpone
- 200g miękkiego masła
- łyżeczka esencji waniliowej
- 300ml budyniu waniliowego
- 70g cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto do tarty: Mąkę wsyp do miski, dodaj migdały, cukier, masło i żółtka. Wszystko dokładnie zagnieć.
Następnie dobrze wyrobione ciasto połóż na blacie kuchennym i rozwałkuj na grubość około 1cm. Tak przygotowany placek przełóż do specjalnej formy do pieczenia tart. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 17-20 minut.
Krem do tarty: Zmiksuj masło, dodaj serek mascarpone oraz esencję waniliową. Po połączeniu wszystkiego dołóż dobrze przestudzony budyń i cukier.Teraz cały krem zmiksuj na jednolitą, gładką masę.
Do upieczonej, ostudzonej tarty nałóż krem. Na wierzchu ułóż truskawki pokrojone w plasterki.
Gotowe! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz