Potrzebne składniki:
- 300g gorzkiej czekolady
- 125 ml mleka
- 400 ml śmietanki 36%
- 2 łyżki cynamonu
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 4 łyżki płatków migdałowych
Wrzuć czekoladę do dużej miski i zalej gorącym mlekiem. Kiedy czekolada się rozpuści,wymieszaj ją dokładnie i odstaw do schłodzenia. Następnie ubij śmietankę, dodaj do niej wcześniej rozpuszczoną czekoladę i mieszaj do momentu połączenia się wszystkich składników. Gotową masę truflową odstaw do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu, formuj z czekolady kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w w mieszance cukru pudru i cynamonu, wiórkach kokosowych lub płatkach migdałów.
Wyglądają przepysznie! Muszę zrobić ;O
OdpowiedzUsuńOmniomniomniom <3 Zadanie na następny weekend! Ale mi smaku narobiłaś!
OdpowiedzUsuńChętnie zobaczę efekty!:) Zawsze tak jest kiedy moja siostra coś upichci heh:)
Usuń