wtorek, 7 sierpnia 2012

Chocolate Truffles

Potrzebne składniki:
  • 300g gorzkiej czekolady 
  • 125 ml mleka
  • 400 ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki płatków migdałowych
Wrzuć czekoladę do dużej miski i zalej gorącym mlekiem. Kiedy czekolada się rozpuści,wymieszaj ją dokładnie i odstaw do schłodzenia. Następnie ubij śmietankę, dodaj do niej wcześniej rozpuszczoną czekoladę i mieszaj do momentu połączenia się wszystkich składników. Gotową masę truflową odstaw do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu, formuj z czekolady kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczaj je w w mieszance cukru pudru i cynamonu, wiórkach kokosowych lub płatkach migdałów.











3 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie! Muszę zrobić ;O

    OdpowiedzUsuń
  2. Omniomniomniom <3 Zadanie na następny weekend! Ale mi smaku narobiłaś!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chętnie zobaczę efekty!:) Zawsze tak jest kiedy moja siostra coś upichci heh:)

      Usuń