piątek, 25 stycznia 2013

Cream of pumpkin and peppers

potrzebne składniki :
  • 3 czerwone papryki
  • 2 kg dyni 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • ząbek czosnku 
  • łyżeczka cynamonu 
  • łyżka octu balsamicznego 
  • ser fata owczy ok 150 g 
  • kilka listków świeżej bazylii 
  • sól, pieprz 
Dynię obierz ze skórki usuwamy pestki , kroimy w kosteczkę i gotujemy we wrzącej wodzie aż do miękkości. Papryki przekrój na pół , usuń gniazda nasienne i piecz w 180 stopniach przez 25-30 min .
 Gdy papryka się upiecze i ostudzi obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę .
W momencie gdy dynia będzie już miękka zmiksuj całość blenderem i dodaj paprykę ponownie miksując ma gładki krem . Dopraw posiekanym ząbkiem czosnku, cynamonem, octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przed samym podaniem dodaj na porcję kilka kawałeczków sera fata i listek świeżej bazylii. 

Gotowe ! 











3 komentarze:

  1. Cudowne przepisy, takiej zupy z dyni jeszcze nie jadłam (wygląda pysznie ;P)

    Obserwuję Twojego bloga i liczę na rewanż :)
    http://imemmanuelle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. For a perfect body function with weight loss, avoid toxins and supply nutritious elements in
    the daily diet. Put the Oreos back and get some wheat thins
    for snacks or pick up some extra veggies to snack on in between meals.
    This sort of effect can also happen if you've suddenly taken up a strenuous new sport or hobby, such as running, cycling or dancing.

    my web blog: i need to lose weight for free

    OdpowiedzUsuń