niedziela, 2 grudnia 2012

Christmas cookies cinnamon-ginger

Potrzebne składniki :
  • 200 g masła w temperaturze pokojowej 
  • 2 i 1/2 szklanki mąki 
  • 1 jajko
  • 1 szklanka cukru 
  • 3 łyżki cynamonu 
  • 2 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej 
  • 3 łyżeczki imbiru 
  • 2 łyżeczki barwnika czerwonego ( ja użyłam w żelu )
  • łyżeczka proszku do pieczenia 
Sposób przygotowania :
Na stolnicy zagnieć  masło z mąką ,cukrem ,jajkiem i proszkiem do pieczenia . Gdy już dobrze wszystkie składniki się połączą rozkrój na dwie równe części . Jeden kawałek ciasta odłóż na bok a do drugiego dodaj   
imbir i dokładnie zagnieć. Do odłożonego wcześniej kawałka ciasta dodaj barwnik ,cynamon i gałkę muszkatołową , i bardzo dokładnie wszystko zagnieć tak by ciasto było w jednolitym czerwonym kolorze .

Z dwóch kawałków ciasta : czerwonego cynamonowego i kremowego imbirowego ,oderwij po kawałku i uformuj dwa wałeczki . Następnie połącz dwa kolory i zroluj tak by powstał ładny przeplot kolorów na laseczce . Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczaj palcem ciasteczka.    Piecz w 190 stopniach przez ok. 6-7 minut .

Smacznego :))






2 komentarze:

  1. With this substantiallу of fаntastic praiѕes for the solution, it is nο
    wonder that іt has beеn on top from οthеr brаnds of
    stretch mark crеams.

    My web blog - behindboardroomdoors.com
    my page :: trilastin

    OdpowiedzUsuń